Zásady ochrany osobných údajov

Ochrana osobných údajov v Združení cestovného ruchu Vysoké Tatry (ďalej len „ZCR VT“ alebo „prevádzkovateľ“) je zabezpečená v súlade s požiadavkami Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa ruší smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov) (ďalej aj len „Nariadenie“) a zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej aj len „Zákon“).

Ako dotknutá osoba máte právo na nasledovné

Dotknutá osoba má právo získať od Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry (ZCR VT) potvrdenie o tom, či sa spracúvajú osobné údaje, ktoré sa jej týkajú. Ak Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry takéto údaje spracúva, dotknutá osoba má právo získať prístup k týmto osobným údajom a informácie o:

  • účele spracúvania osobných údajov,
  • kategórii spracúvania osobných údajov,
  • identifikácii príjemcu alebo o kategórii príjemcu, ktorému boli alebo majú byť osobné údaje poskytnuté, najmä o príjemcovi v tretej krajine alebo o medzinárodnej organizácii (ak je to možné),
  • dobe uchovávania osobných údajov (ak to nie je možné, informáciu o kritériách jej určenia),
  • právo požadovať od Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry opravu osobných údajov týkajúcich sa dotknutej osoby, ich vymazanie alebo obmedzenie ich spracúvania, alebo o práve namietať spracúvanie osobných údajov,
  • práve podať v zmysle Nariadenia sťažnosť dozornému orgánu, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov SR, alebo podať v zmysle Zákona návrh na začatie konania o ochrane osobných údajov,
  • zdroji osobných údajov, ak sa osobné údaje nezískali od dotknutej osoby,
  • existencii automatizovaného individuálneho rozhodovania, vrátane profilovania, (vrátane informácií o použitom postupe, ako aj o význame a predpokladaných dôsledkoch takéhoto spracúvania osobných údajov pre dotknutú osobu),
  • o primeraných zárukách týkajúcich sa prenosu, v prípade, ak sa osobné údaje prenášajú do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácii.

ZCR VT poskytne dotknutej osobe kópiu osobných údajov, ktoré sa spracúvajú. Za opakované poskytnutie osobných údajov, o ktoré dotknutá osoba požiada, môže ZCR VT účtovať primeraný poplatok zodpovedajúci administratívnym nákladom.

 

Ak dotknutá osoba podala žiadosť elektronickými prostriedkami, informácie sa poskytnú v bežne používanej elektronickej podobe, pokiaľ dotknutá osoba nepožiadala o iný spôsob.

Dotknutá osoba má právo, aby Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry bez zbytočného odkladu opravilo nesprávne osobné údaje, ktoré sa jej týkajú. So zreteľom na účel spracúvania osobných údajov má dotknutá osoba právo na doplnenie neúplných osobných údajov.

Dotknutá osoba má právo, aby Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry bez zbytočného odkladu vymazalo osobné údaje, ktoré sa jej týkajú, ak je naplnený niektorý z nasledovných dôvodov:

  • osobné údaje už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získali alebo inak spracúvali,
  • dotknutá osoba odvolá súhlas (viď nižšie), na základe ktorého sa spracúvanie vykonáva, ak neexistuje iný právny základ pre spracúvanie,
  • dotknutá osoba namieta voči spracúvaniu, ktoré je vykonávané na právnom základe verejného záujmu alebo oprávneného záujmu (viď nižšie) a neprevažujú žiadne oprávnené dôvody na spracúvanie,
  • osobné údaje sa spracúvali nezákonne,
  • osobné údaje musia byť vymazané, aby sa splnila zákonná povinnosť podľa práva Európskej únie alebo podľa práva Slovenskej republiky,
  • osobné údaje sa získavali v súvislosti s ponukou služieb informačnej spoločnosti podľa článku 8 ods. 1 Nariadenia.

Toto právo sa neuplatňuje, ak je spracúvanie osobných údajov potrebné napríklad na uplatnenie práva na slobodu prejavu a na informácie, na splnenie zákonnej povinnosti alebo na splnenie úlohy realizovanej vo verejnom záujme, alebo pri výkone verejnej moci zverenej prevádzkovateľovi, z dôvodov verejného záujmu v oblasti verejného zdravia,  na účely archivácie vo verejnom záujme, na účely vedeckého alebo historického výskumu, či na štatistické účely, na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.


regiontatry zakopane  sacr_footer logo-nostalgicketatry

Projekt je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR