Top udalosti

Skialpinizmus Tatranská Lomnica a Štrbské Pleso

Lavínové kurzy

Tatranský ľadový dóm zatvorený

Kalvária na Peknú vyhliadku

V SOŠ Hotelovej v Hornom Smokovci pečú rekordne pre dobrú vec

  • 10.03.2021

Vysoké Tatry, 9. marca

Stredná odborná škola hotelová v Hornom Smokovci sa rozhodla nadviazať na tradíciu veterníkov, ktorú rozbehli pred dvomi mesiacmi absolventi školy, známy tatranský cukrár Matúš Reľovský a kuchár Benjamin Gorel spolu so šéfkuchárom Jánom Dudášom a ďalšími kolegami, keď napiekli veterníky pre nemocnice v Poprade, vo Vyšných Hágoch, Liptovskom Mikuláši, Kežmarku, Starej Ľubovni, v Spišskej Novej Vsi a popritom aj pre vojsko, leteckú záchrannú službu a hasičov. Dokopy napiekli približne 5500 veterníkov. „Oslovil ma kolega, ktorý už varil pre sociálne slabšie rodiny a zdravotníkov obedy, či by sme neskúsili niečo napiecť pre popradskú nemocnicu s tým, že to budeme robiť zadarmo,“ ozrejmil tatranský šéfcukrár Matúš Reľovský.

Tentokrát sa v utorok rozhodli napiecť pre zamestnancov Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach, v ktorej pôsobí zhruba 3700 zamestnancov. Do večera (približne do 20:00) chceli piati ľudia vrátane šéfkuchára napiecť 4800 kusov veterníkov. 

PODARILO SA!

V utorok zavčas rána sa rozohriali pece aj rúry a do neskorého večera sa nezastavili. Nebol čas na oddych, ani na prestávky. Všetci družne spolupracovali pre dobro iných. Výsledkom bol slovenský rekord – 5640 veterníkov napečených za jeden deň určených na charitatívne účely pre pracovníkov Fakultnej nemocnice v Košiciach.

Týmto počinom sa chcela škola zapísať aj do Knihy slovenských rekordov. Takýmto spôsobom by tatranci chceli motivovať ďalších cukrárov na Slovensku, ktorí by nezištne napiekli sladké dobroty pre zdravotníkov ako odmenu za ich fantastickú prácu v týchto časoch.

Zdroj: TERAZ.sk, facebook


regiontatry zakopane  sacr_footer logo-nostalgicketatry

Projekt je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby SR